5 Mart 2019 Salı

OTOPARK/DEPO KULLANIM SÖZLEŞMESİ


OTOPARK/DEPO AMACI İLE TAŞINMAZ KİRA VE KULLANIM PROTOKOLÜ


MALİK                          :  ……….. (Kısaca MALİK denecektir)
                                          ------------adres--------

KULLANICI                  :  …………. (Kısaca KULLANICI denecektir)
                                          ------adres----------

KİRALANAN YER         :  ................adresinde yer alan taşınmaz

KULLANIM BEDELİ      :  Aylık ………...-TL net


1-Taraflardan MAHSAHİBİ’nİn maliki bulunduğu;  ……………..parselde kayıtlı, ………….adresinde kain taşınmaz KULLANICI’nın otopark ve/veya depo  kullanımı amacı ile tahsis edilmiştir.

2-Tahsisi edilen taşınmazın mülkiyeti/kullanım hakkı münhasıran MALİK’e ait olup,kendiside dahil üçüncü hakkiki/hükmi kişilerin kullanma ve istifade hakları bulunmamaktadır ve MALİK bunu garanti etmektedir.

3- Tahsisi edilen taşınmazın,üçüncü hakiki/hükmi kişilerin her türlü taleplerinin hukuki sorumlulıuğu MALİK’e ait olup,KULLANICI’nın bu nedenle uğradığı/uğrayacağı tüm zararlar  MALİK tarafından temerrüt  faizleri ile KULLANICI’ya aynen nakden ve defaten ödenecek olup,KULLANICI’nın bu nedenle uğradığı zararlarını  önceden ihtar/ihbar etmeksizin MALİK’in kendi nezdindeki alacakların mahsup hakkı bulunmaktadır.

4-Adı geçen otopark’ın  kullanım bedeli aylık net …………-TL’dİr.Kira bedelinin ödenmesi gereken vergi/stopajları KULLANICI tarafından süresi içersinde MALİK’in vergi dairesine yatırılacak ve bir fotokopisi MALİK’e verilecektir.KULLANICI tarafından kullanılan taşınmazın aynından doğan sair vergiler ile bundan sonra yürürlüğe girecek/girebilecek tüm vergi/resim ve harçlar MALİK tarafından ödenecektir.

5-Söz konusu taşınmazın kullanılan   aylarına ilişkin, kullanım bedeli toplamı KULLANICI  tarafından, MALİK’e fatura/makbuz mukabili ödenecektir.

6-Söz konusu taşınmazın KULLANICI tarafından dilediği sürece  kullanılacak olup,KULLANICI ............gün/ay önceden ihbar etmek sureti ile  taşınmazın kullanımından vaz geçebilecektir. Ayrıca taraflar arasındaki ................tarihli kira sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde ,bu protokolde ihtar/ihbar gerekmeksizin kendiliğinden sona erecektir. MALİK şimdiden bunu kabul etmiş ve bu yöndeki müspet/menfi zararlarda dahil her türlü talep ve dava haklarından peşinen feragat etmiştir.

7-MALİK,KULLANICI’nın kullanımına tahsis edilen taşınmazın güvenliğinin, kendi güvenlik personeli tarafından sağlanmasına muvafakat etmiştir.

8-KULLANICI,kullanımına tahsis edilen taşınmazın elektrik/su giderlerini ödeyecektir.

9-KULLANICI,ana yapıya zarar vermemek kaydı ile taşınmazda dilediği şekil ve şartta değişiklik/bölüm  ve kullanım amacına uygun olarak ve ayrıca güvenlik önlemleri kapsamında her türlü değişiklik/ek/ilave/inşaat/onarım/demir parmaklık/bariyer ve benzeri her türlü iş ve işlemi  yapma hakkına sahip olup,tahliye anında bunları sökerek eski haline getirme ve bu işlemlerde kullandığı malzemeyi alma hakkınada sahiptir.MALİK tüm bunlara muvafakat etmiş ve bu yöne ilişkin  her türlü haklarından feragat etmiştir. Malik gerekirse bu konuda proje müellifinden gerktiğinde gerekli muvafakatları alacağını kabul eder.

10-Bu protokol nedeniyle ödenmesi gereken vergi/resim ve harçlar taraflarca eşit olarak  ödenecektir.

11-İş bu protokolün uygulanması nedeniyle çıkacak ihtilaflarda ………………… Mahkeme ve icra daireleri yetkilidir.

12-İş bu protokol...........tarihinde ..............nüsha olarak tanzim edilerek ve imza tarihinde yürürlüğe girmek kaydı ile taraflarca varılan mutabakat sonucu imzalanmıştır.



         MALİK                                                                      KULLANICI