24 Ocak 2019 Perşembe

SÜRELİ HİZMET SÖZLEŞMESİ


BELİRLİ SÜRELİ VARDİYALI İŞ  SÖZLEŞMESİ

1-           Bu sözleşme bir tarafta …………….. adresine mukim ……………... ile öbür tarafta .................………ilinde ………..……...’den doğma…………….doğumlu ve .……………………….....……… adresinde ikamet eden …………………………… arasında aşağıda belirtilen şartlarla akdedilmiştir.

2-           Bu sözleşmede “İŞVEREN” …………….’ni, “Personel” terimi de…………… ……………………………….. ifade eder.

3-           Personel, iş tanımı ……………......şeklinde olan………………….görevini yapacaktır.

Çalışma saatlerinin günlere dağılımı, günlük çalışmanın başlangıç, ara dinlenme ve                  bitiş saatleri İŞVERENce tesbit edilecektir. Ayrıca haftalık çalışma süresinin kanuni sınırlar içinde artırılması yetkisi personel tarafından peşinen İŞVERENe verilmiştir. 

Haftalık çalışma süresi (.......................)saattir
      
Şu kadar ki, İŞVERENın gerektiğinde personeli, lüzum göreceği başkaca işlerde ve işyerinde istihdam etmesi, gerek aynı şehirdeki gerekse diğer şehirlerdeki işyerlerinde, ya da kurulmuş ve kurulacak diğer iştiraklerinde devamlı veya geçici olarak çalıştırabileceği, Personel’in görev yeri ve çalışma saatlerinin İŞVEREN’ın takdiriyle, Personelin muvafakatına bağlı olmaksızın değiştirilebileceği hükümleri İŞVEREN yönünden saklıdır. Personel, kanuni çalışma saatleri içinde, kendi çalışma günlerinin cumartesi, pazar da olabileceğini; vardiyalı olarak çalışmayı kabul ettiğini ve işverenin tek taraflı takdiri ile bu vardiya saatinin herhangi bir vardiya olarak tayin edilebileceğini, vardiya saatlerini işverenin tek taraflı olarak değiştirilebileceğini ve personelin de bu saatlere göre çalışmasını isteyebileceğini kabul ve beyan etmiştir.
   
4-           Personel, görevinin gerektirdiği yetki ve sorumluluğu taşıyarak verilen emirleri uygun olarak yapmayı kabul ve taahhüt eder.

Personel, hizmetleri karşılığında, sözleşmede belirtilen ücret dışında herhangi bir ek ücret talep edemez.

5-           Personel ……..………………..tarihinden geçerli olmak üzere Deneme süreli/Deneme süresiz göreve başlayacaktır.  

6-           Deneme süresi, akdin başlangıç tarihi olan ….....…….. itibaren 3 ay olup, bu süre içerisinde  taraflar işbu akdi bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edebilirler.

7-           Personele, aldığı göreve karşılık olmak üzere ………………………………...TL brüt aylık ödemeler ay sonlarında ve peşin olarak yapılacaktır. Personel işbu akdin devamı süresince ücret artış talebinde bulunamayacağını da peşinen kabul etmiştir.

8-           Personel, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu hükümlerine göre sigortalı olarak  çalışacak ve Sosyal Güvenlik bakımından Sosyal Sigortalar Kurumu’na tabi olacaktır.

Hastalık, yıllık mazeret izinleri konusunda; İŞVEREN İzin Yönetmeliği hükümleri uygulanacaktır.

9-           İşin özeliği ve görülecek lüzum üzerine normal çalışma saatleri dışında fazla çalışma ve /veya fazla sürelerle çalışma yapılabilir. Bu fazla çalışma ve/veya fazla sürelerle yapılan çalışmanın ücreti dahi 7. maddede belirlenen ücrete dahildir.
Şu kadar ki; görev yapılan şubenin/birimin/bölümün özelliği gereği, fazla mesai/fazla sürelerle çalışma  yapma zorunluluğunun doğduğu durumlarda, İŞVERENin onay ve takdiri ile fazla mesai/fazla sürelerle yapılan çalışma  ücretinin ödenmesi hali  ayrıkdır.

10-        Personel, görevi gereği bilgi edindiği bir olay ve durum hakkında İŞVEREN dışında başkalarına karşı kesin ketumiyetini koruyacak, hizmet verdiği İŞVERENın yararlarını devamlı olarak gözetecektir.

Ketumiyet yükümlülüğüne riayet edilmemesi, Iş Kanunu’nda öngörülen diğer sebeplerin yanında akdin bildirimsiz ve tazminatsız feshi sebebi olacaktır.

11-        Personel gerek izin süresi içinde, gerekse çalışma bitiminden sonra başka bir işte çalışamaz.  Böyle bir olayın varlığında İŞVEREN sözleşmeyi bildirimsiz ve tazminatsız feshedebilir.

12-        İş bu sözleşme…………………….. tarihinden ……………………… tarihine kadar mer’i ve muteberdir. Sözkonusu süreler fiili çalışma sürelerini kapsamaktadır. Personelin askerlikte ve/veya seferberlik nedeniyle geçici olarak silah altına alınması nedeniyle çalışılmayan süreler ile …..ayı geçen rapor süreleri fiili çalışma sürelerinden sayılmaz. Sözleşmenin tamamlanmış sayılması için yukarıda belirtilen engellerin kalkmasından sonra mutlak şekilde çalışılmayan sürelerin fiilen çalışılması şarttır.Aksi takdirde başta 15.madde olmak üzere sözleşmenin ilgili tüm hükümlerinden sorumlu olacaktır.Personel sözleşmenin süresi sona ermeden 15 gün önce başvurmak kaydıyla sözleşmeyi feshedebilir.

Taraflar işbu Sözleşmenin  İş Kanunu kapsamında objektif nedenlere dayalı olarak, belirli şekilde yapıldığı  hususunda mutabık kalmışlardır.

Personel bu hususda bir itirazı bulunmadığını ,peşinen gayrikabili rucü suretde kabul ve beyan eder.

13-        İŞVEREN ve Personel 12. Maddede belirtildiği gibi sözleşmeyi fesh etmezlerse sözleşmenin bitim tarihinden sonra yeni bir sözleşmeye gerek kalmaksızın Personel İŞVEREN nezdinde kadrolu olarak görevine devam eder.

14-        Personel bu sözleşme hükümlerine aykırı hareket ederse veya İş Kanunu’nda yazılı sebepler vuku bulursa İŞVEREN, Personelin iş akdini herhangi bir ihbarda bulunmaksızın ve tazminat ödemeksizin dilediği zaman feshedebilir.

Bu fıkrada sayılan hususlardan dolayı iş akdi feshedilen Personel İŞVEREN’e …… brüt maaşı (TL.’sını) tazminat  olarak  ödemeyi kabul ve taahhüt eder,şu kadar ki İŞVEREN meydana gelen zarar/ziyan /risk nedeniyle ayrıca hertürlü talep ve dava hakkı saklı olup biri diğeri yerine kaim değildir.

15-        Personel işi tam bir özen içerisinde yapmak zorundadır. Bu bakımdan İŞVEREN,       Personeli verilen görev için yeterli görmediği hallerde diğer bir deyişle  Personelin performansı düşük ve başarısız olursa İŞVEREN, sözleşme süresince dilediği zaman 15 gün önceden haber vermek kaydıyla, tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmek yetkisine sahiptir.Aynı şekilde personel de sözleşme süresince dilediği zaman 15 gün önceden haber vermek kaydıyla, tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmek yetkisine sahiptir

Sözleşmenin bu şekilde fesih edilmesi halinde; İŞVEREN, Personele sadece çalıştığı zaman için ödediği ücret dışında, herhangi bir tazminat veya ücret ödemez.

Personel de bu fesih nedeniyle herhangi bir ad altında hak talep etmemeyi kabul ve taahhüt eder.

Şu kadarki taraflar 15 gün önce haber vermeden(İş K.gereğince iş aktinin tazminatsız ve ihbarsız fesih halleri hariç)iş aktini fesh ederlerse;

Personel en son aldığı veya alması gereken brüt ücretin ….. katı tutarında cezayı İŞVEREN fesih tarihinden itibaren 3 gün içinde ödemeyi şimdiden kabul ve taahhüt eder.

İŞVEREN tarafından da 15 günlük süreye uyulmadan fesih yapılırsa, aynı miktardaki ceza, İŞVEREN tarafından personele ödenecektir.

16- İŞVEREN, Personeli gerektiğinde bu sözleşmede gösterilen işlerin dışında başka bir görevle görevlendirebilir. Bundan dolayı ücrette bir artma veya eksilme olmayacağı gibi,  Bu, iş şartlarının esaslı surette değişmesi sonucunu da doğurmaz.

17- Taraflar, işbu sözleşmedeki tebligat adreslerini kanuni tebligat adresi olarak kabul etmiş olup adres değişiklerini en geç beş gün içerisinde birbirlerine bildirmedikleri takdirde önce bildirdikleri adrese yapılan tebligatı Tebligat Kanunu gereğince kanuni adrese yapılmış tebligat olarak kabul edeceklerdir.

18- a)Personelin,İŞVEREN tarafından hizmet akdinin devamı süresince geçici süre yurt dışında  görevlendirilmesine karar verilmesi  sonucu, bu süre içerisine rastgelecek olan ve yurt dışında olmasından dolayı çalışacağı  Ulusal Bayram ve Genel Tatil Günleri nedeniyle, herhangi bir hak talebinde bulunmayacağını, gayri kabili rücu suretde peşinen kabul beyan ve taahhüt eder.

b)İŞVEREN gerekli görülen ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışma yapılmasını talep edebilecektir.Talep ettiği takdirde personel buna uyacağını ve çalışacağını peşinen gayrikabili rücu suretde kabul, beyan ve taahhüt eder.

19-        İşbu sözleşmeden doğabilecek ihtilaflarda İŞVEREN’ın kanuni defter,kayıt, mikrofilm,mikrofiş bilgisayar, vs.kayıtlarının H.U.M.K uyarınca geçerli bağlayıcı ,kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini ve bu maddenin yazılı delil  sözleşmesi niteliğinde olduğunu ,belirtilen İŞVERENin kayıtlarına karşı her türlü itiraz ve bunların usulüne uygun tutulduğu hususunda yemin teklif etme hakkından peşinen feragat ettiğini Personel kabul, beyan ve taahhüt eder.

20-        İşveren İŞVEREN ;

Personelin çalışma süresi içinde işverene karşı (işbu sözleşmenin belirsiz süreli bir akde dönüşme tarihinden sonra dahi geçerli olmak üzere )doğmuş ve doğacak hertürlü borcu/ödemekle yükümlü olduğu tazminatları verdiği/vereceği zararları nedeni ile Personelin, İŞVEREN nezdinde bulunan başta İş Kanunun’dan doğan ücret, ikramiye, ihbar kıdem, yıllık ücretli izin, fazla çalışma/fazla sürelerle çalışma ücreti,tazminat,v.s.her türlü  alacağı ile ayrıca bunların dışında kalan İŞVEREN nezdindeki tüm mevduat hesapları ile sair hak ve alacakları üzerinde takas mahsup hakkını kullanabilir.

Personel de buna peşinen muvafakat ettiğini gayrikabili rücu surette kabul ve beyan eder.

21-        Bu sözleşmenin uygulanmasından ve yorumlanmasından doğan uyuşmazlıkları halletmeye …………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

22-        Personel; İŞVERENin halihazırda yürürlükte bulunan ve ileride yürürlüğe koyacağı her türlü yönetmelik/ talimat/ genelgelere ve İş Mevzuatı/Yasası  çercevesi dahilinde yapacağı her türlü değişiklik ve şartlara uyacağını ,iş sözleşmesi şartlarında tek taraflı İŞVERENin değişiklik yapabileceğini,bu husus/lar  İş Kanunu anlamında çalışma koşullarında değişiklik olarak bile kabul edilse, bu madde anlamında personel peşinen bu değişikliğe muvafakat ettiğini gayrikabili rucü surette kabul ve taahhüt eder.

23- Personel ……………… tarihinde görevine başlamaz ve/veya iş sözleşmesi bitiminden önce iş akdini tek taraflı olarak fesh ederse, eğitim seminer ve bunun gibi çalışmalara katılmış ise bu nedenle İŞVEREN tarafından yapılmış tüm harcamalar ile, en son aldığı veya alması gereken brüt ücretin ……… katı tutarında cezayı İŞVEREN fesih tarihinden itibaren 3 gün içinde ödemeyi ve Borçlar Kanunu kapsamında çalışmadığı bakiye  süreye ilişkin ücret/tazminat talebine /hakkının bulunmadığını, işbu iş sözleşmesi ile  cezai şartın tercih edildiğini bu sebeple de  , hem cezai şart, hem B.K. anlamında bir talebin birlikte istenebileceğinin kararlaştırılmadığını, şimdiden kabul ve taahhüt eder.

24- İşbu sözleşme ………. Tarihinden itibaren yürürlüğe girmek üzere  taraflarca  imza altına alınmıştır. 

İŞVEREN                                                                                                  İŞÇİ



22 Ocak 2019 Salı

BİTKİ BAKIM SÖZLEŞMESİ


BİTKİ BAKIM SÖZLEŞMESI


1.   AMAÇ VE TARAFLAR

1.1.AMAÇ
Bu sözleşmede ………………. 'nin  iç ve dış mekan bitkilerinin bakımının ………… tarafından yürütülmesi işini kapsamaktadır.

1.2.TARAFLAR
Bir tarafta .……….adresinde yerleşik ……...  iIe diğer tarafta ……………. adresinde yerleşik ………………… bu sözleşmenin taraflarıdır.

1.3.TANIMLAR
………………...  bu sözleşmede kısaca IŞVEREN olarak, ………… bu sözleşmede kısaca YÜKLENICI olarak adlandırılacaktır. 

2.   IŞIN KAPSAMI

2.1
IŞVEREN' in  iç ve dış mekan bitkilerinin bakım hizmetleri YÜKLENICI tarafından 1 (Bir) yıl süre ile aşağıdaki şartlarda yürütülecektir.

2.2
YÜKLENICI  bakım hizmetleri için 1 ( Bir ) elemanını,  haftada 2 kez  alanda görevlendirecektir.. YÜKLENICI, elemanın izin ve tatil haklarını, değişmelerini işi aksatmadan programlamakta yükümlü olacaktır.

2.3
YÜKLENICI  konu ile ilgili kontrolleri için  teknik eleman  görevlendirecektir.

 2.4
YÜKLENICI, bakım çalışmalarını taraflarca hazırlanacak program doğrultusunda yapacaktır.

2.5
YÜKLENICI,  tesislerde çalıştıracağı bahçe ekibinin, üniformalı ve temiz bir görünüm sergilemesine özen gösterecektir.

2.6.
Ağaç-ağaççık ve diğer bitkilerin; budama, gübrelenme çim alanların biçimi, atıkların toplanması  işlemleri ile iç ve dış mekan bitkilerinin  sağlıklı ve temiz tutulmasından  YÜKLENICI  sorumludur.

2.7.
YÜKLENICI, bilgisi ve mutabakatı dışında alanda yapılacak değişiklik ve ilavelerden sorumlu tutulmayacaktır.

2.8.
Yeşil alan sulamasında kullanılacak su,  IŞVEREN  tarafından temin edilecektir.

2.9.
Sulama için su verilmemesi yada suyun sulamada kullanılabilecek vasıfta olmaması, elektrik kesintileri, zararlı maddelerin yeşil alanlara dökülmesi, ısıtma ve soğutma problemleri, dış mekanda araçların bitkilere çarpması, iç mekanda   müşteriler tarafından oluşan zararlar gibi kendisinin dışında gelişen teknik sorunlardan YÜKLENICI sorumlu tutulmayacaktır. Böyle bir olayın vukuunda YÜKLENICI  doğrudan konu ile ilgili tesis yönetimini yazı ile ikaz edecektir. IŞVEREN tarafından 3 (Üç) gün içinde YÜKLENICI'nin öngördüğü hususlar yerine getirilmemiş ise bu sebepten meydana gelen bitkisel zararlardan YÜKLENICI  sorumlu tutulmayacaktır.

2.10.
Doğal afet, bitkisel malzemeyi olumsuz etkileyen extrem iklim koşulları (don,sel, vb.) ile tarafları etkileyebilecek savaş ve genel seferberlik ile grev ve lokavt v.b olaylar nedeni ile oluşacak zararlardan YÜKLENICI sorumlu değildir.

2.11.
Alanda kullanılacak gübre, ilaç ve bakım için gerekli her türlü malzeme YÜKLENICI'ye aittir. Belirtilen alanlarda kullanılacak her türlü malzemenin nakliyesi YÜKLENİCİ’ye aittir.

2.12.
YÜKLENICI, işi yaparken çalıştıracağı eleman/elemanlarla ilgili olarak her türlü hukuki işlemlerden, gelir vergisi, ssk primi, konut fonu ve benzeri tüm yükümlülüklerden, kanuni ve akidlerle doğacak yükümlülüklerinden ve iş yasası,SSK mevzuatı ve sair yasalar nedeniyle  oluşacak her türlü yasal haklarından kendisi sorumlu olacaktır.

Bu nedenlerle  İŞVEREN tarafından herhangi bir nedenle ödeme yapılması/yapılmak zorunda kalınması halinde ,İŞVEREN tarafından yapılan bu ödemeler ödeme tarihinden itibaren herhangi bir ihtar/ihbar/yargı kararı gerekmeksizin,YÜKLENİCİ tarafından  İŞVEREN’nin temerrüt faizleri üzerinden hesap edilecek faizleri ile birlikte  nakden ve defaten ödenecektir. İŞVEREN,bu şekilde oluşan/oluşacak her türlü hak ve alacaklarını YÜKLENİCİ’nin nezdindeki her türlü hak ve alacaklarından mahsup yolu ile tahsil etme hak ve yetkisine sahip olup YÜKLENİCİ bu işleme peşinen muvafakat etmiş ve her türlü itiraz ve dava haklarından feragat etmiştir

2.13.
Yıl boyunca yenilenecek mevsimlik bitkiler ve IŞVEREN tarafından talep edilecek bitkiler, bedelleri IŞVEREN tarafından karşılanmak kaydıyla YÜKLENICI  tarafından temin edilecektir.

2.14.
IŞVEREN'in, YÜKLENICI'den talep ettiği yeni alanların düzenlenmesi ile ilgili işçilik ve malzeme kalemleri IŞVEREN'e ayrıcı fatura edilecektir.

2.15.
YÜKLENICI, bakım ve yenileme programını, …………….'nin  çalışma akışını aksatmayacak şekilde ayarlayacaktır.

2.16
İşbu sözleşme ve ifasından doğmuş/doğacak her türlü vergi/resim/harç  YÜKLENICI‘ye aittir.
 
2.17
İç mekan ve dış mekan bitkilerinin YÜKLENİCİ tarafından garantilidir. Bozulması durumunda yerli bitkiler 7 gün içerisinde, ithal bitkiler 21 gün içerisinde yenileri ile değişimleri yapılacaktır.

3.   IŞIN FIYATI VE ÖDEMELER
Yukarıda belirtilen koşullarda, İŞVEREN’in iç ve dış mekan alanların bakım hizmetleri için aylık bakım bedeli  ……………….. TL / Ay dır. Hizmet verilen ayın bakım bedeli, bir sonraki ayın ilk 7 günü içinde İŞVEREN tarafından YÜKLENİCİ’ye ödenecektir. Bu süre içinde ödeme yapılmadığı taktirde YÜKLENİCİ’nin güncel faizi talep hakkı saklı kalacaktır. Bu ödemeler aylık fatura halinde kapatılacak olup, güncel K.D.V. bu bedele eklenecektir.

4.TEMİNAT
 Yüklenici bu sözleşme konusu işin karşılığı olarak sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren  …………. iş günü içersinde …………...-USD/EURO kesin teminat mektubunu İŞVEREN’e verecektir.İŞVEREN,YÜKLENİCİnin üzerine düşen edimleri tam ve noksansız yerine getirmemesi,ortaya çıkan her türlü zarar’ın gerçekleşmesi durumunda İŞVEREN önceden ihtar/ihbar etmeksizin Teminat mektubunu ya da sair teminatı nakde çevirerek alacaklarına mahsup etmeye yetkilidir.Bu nedenle YÜKLENİCİ ,İŞVEREN’i en geniş anlamı ile geri dönülmez bir şekilde ibra eder.İŞVEREN sözleşmenin sona ermesinden itibaren 15 iş günü sonra herhangi bir hak ve alacağının kalmaması ve Sosyal Sigortalar Kurumu ile ilişkisiz belgesi sunması durumunda teminat mektubunu ya da sair teminatı iade edecektir.


5.SÖZLEŞMENİN SÜRESİ ,FESHEDİLMESİ VEYA UZATILMASI

5.1
Sözleşmenin süresi 1 yıldır

5.2
Sözleşme, tarafların yeni aylık bakım tutarında anlaşma sağlanması halinde sözleşme, yeni tutar ile aynı şart ve süre ile  devam ettirilebilir. İŞVEREN’in YÜKLENİCİ’nin verdiği hizmetten memnun olmaması ve/veya hiçbir neden göstermeksizin, dilediği zaman 30 gün önceden resmi yollarla  bildirmesi kaydıyla başka bir işleme lüzum kalmaksızın sözleşme feshedebilir.Bu hüküm sözleşmenin uzatılması halindede geçerlidir.

Bu durumda o güne kadar garameten hesaplanan bakım masrafları YÜKLENİCİ’ye ödenir.

Sözleşmenin  bu şekilde sona erdirilmesi durumunda YÜKLENİCİ’nin her ne ad altında olursa olsun  bir hak ve alacak talebi olmayacağı konusunda taraflar mutabık olup, YÜKLENİCİ ,  İŞVEREN’ni bu kapsamda  peşinen geri dönülmez bir şekilde ibra etmiştir.

5.2
Bakım kapsamında belirtilen işlerin yapıldığı sırada ve/veya bu işlemler nedeniyle YÜKLENİCİ  ve/veya çalışanı tarafından gerek İŞVEREN’e gerek işveren personeline ve sayılanların mal varlığına  ve gerekse 3. hakiki/hükmi kişilere ve/veya bunların mal varlıklarına  karşı verdiği/vereceği maddi/manevi zararlarda dahil olamak üzere her türlü  zararlardan YÜKLENİCİ sorumludur.

Yine, İş bu sözleşmede belirlenen bakım kapsamında belirtilen işlerin yapıldığı sırada ve/veya bu işlemler nedeniyle YÜKLENİCİ  ve/veya çalışanının ve/veya mal varlıklarının uğradığı/uğrayacağı tüm maddi/manevi zararlarda dahil olmak üzere tüm zararlar YÜKLENİCİ ‘ye ait olup,İŞVEREN herhangi bir nedenle sorumlu tutulamaz ,YÜKLENİCİ bu hususu peşinen kabul eder ve İŞVEREN’i geri dönülmez bir şekilde ibra eder.

Bu nedenlerle  İŞVEREN tarafından herhangi bir nedenle ödeme yapılması/yapılmak zorunda kalınması halinde,İŞVEREN tarafından yapılan bu ödemeler ödeme tarihinden itibaren herhangi bir ihtar/ihbar/yargı kararı gerekmeksizin,YÜKLENİCİ tarafından  İŞVEREN’nin temerrüt faizleri üzerinden hesap edilecek faizleri ile birlikte  nakden ve defaten ödenecektir. İŞVEREN,bu şekilde oluşan/oluşacak her türlü hak ve alacaklarını YÜKLENİCİ’nin nezdindeki her türlü hak ve alacaklarından mahsup yolu ile tahsil etme hak ve yetkisine sahip olup YÜKLENİCİ bu işleme peşinen muvafakat etmiş ve her türlü itiraz ve dava haklarından feragat etmiştir.

5.3
Taraflar arasında çıkabilecek her türlü ihtilaflarda İŞEVEREN defter,kayıt ve belgeleri münhasır delil nitelinde olacaktır.

6. GİZLİLİK MADDESİ
Tarafların iş bu sözleşme kapsamındaki iş ve işlemler nedeniyle birbirleri hakkında edindikleri tüm bilgileri ,sözleşme devamı ve/veya sona ermesinden sonra dahi gizli tutacakları,kanunnen yetkili mercilerden başkasına açıklamayacakları konusunda tam bir mutabakat içersindedirler

7.ANLAŞMAZLIK HALI

Bu sözleşmenin kapsamındaki işlerle ilgili olarak anlaşmazlıkların çıkması halinde …………….. mahkemeleri ve icra müdürlükleri yetkilidir.

8.YÜRÜRLÜLÜK MADDESİ
Işbu sözleşme …………….. tarihinde …. nüsha olarak varılan karşılıklı mutabak üzerine imzalanmış ve tasdikli bir nüshası YÜKLENİCİ’ye verilerek yürürlüğe girmiştir.


YÜKLENİCİ                                                                              İŞVEREN

20 Ocak 2019 Pazar

AVUKATLIK SÖZLEŞMESİ


AVUKATLIK SÖZLEŞMESİ

1.   TARAFLAR                         :
    
a)   AVUKAT      :
Vekil               :

Adres              :

T.C. Kimlik no  :

Vergi Daire/no :




     b)   İŞ SAHİBİ   :
Müvekkil          :

Adres              :

T.C. Kimlik no  :

Vergi Daire/no :




2.   KAPSAM                             : 
Bu sözleşme imzalanmakla avukat (vekil), iş sahibinin (müvekkil) çalışma içindeki iş ve işlemleri hakkında yazılı veya sözlü olarak görüş bildirmek suretiyle hukuki yardımda bulunur.

İş sahibinin leh veya aleyhinde açılmış veya açılacak davaları ile icra takipleri de, sözleşmenin kapsamındadır.

Avukat istek halinde, iş sahibinin üçüncü kişilerle yapacağı sözleşmelerin düzenlenmesine ilişkin hukuki görüş ve  önerilerini, iş sahibine yazılı veya sözlü olarak bildirecek; gerek duyulduğunda avukat, iş sahibi tarafından hazırlanan sözleşme taslakları üzerinde çalışmalar yaparak hukuki görüşlerini bildirecektir. İş sahibinin istemi halinde,  ilgili toplantılara avukat katılacak, hukuki görüşlerini bildirecektir.

Bu sözleşmenin ifasında özel taleplerin varlığı halinde işbu sözleşmenin 5.maddesindeki hususlar tatbik edilecektir.

3.   ÜCRET                                :   
Yukarıda belirtilen işlemlere karşılık olmak üzere müvekkil tarafından avukata;

a)   İcra takibine intikal eden alacaklarda tahsil edilen tutarın (KDV dahil) %....’si,   
b)   Dava konusu işlemlerden, harca esas tutarın (KDV dahil) %.....’si,  
c)    Meblağı olmayan işlemler için, maktu (KDV dahil) …...-TL
d)   Anlaşma ile sonuçlan işlemler için, anlaşma tutarını % …..’u,

ödenecektir.

Karşı taraf vekalet ücreti avukata ait olacaktır.

Ödeme işin tamamlanmasını takiben …. gün içinde serbest meslek makbuzu karşılığı yapılacaktır.

Bir sözleşme dönemi içinde avukatlık ücretinin üç kez (üç ay) hiç ödenmemesi veya gecikerek ödenmesi halinde avukat tarafından sözleşmenin haklı sebeple fesih hakkı ile ödenmeyen ücretler ile sözleşme sonuna kadar ödenecek ücret alacakları da muacceliyet kazanır ve ticari (avans) faizi ile talep hakkı doğar.

4.   ÜCRET DIŞI ÖDEMELER    :   
Yapılacak hizmetlerin şehir merkezi dışında olması halinde (ulaşım, yemek, konaklama.. vb.) giderler avukata peşin olarak veya ibraz edilen faturalar karşılığında ödenir.

Bu tür giderler birinci sınıf tarife üzerinden hesaplanır. İş sahibi ayrıca muhtemel masraflar için avukatın isteyeceği avansı da zamanında ödemeyi yüklenmiştir. Masraf avansı ödemesi yapılmadığı takdirde avukat işe yapmamakta muhtardır.

5.   KAPSAM DIŞI İŞLER         :
İş sahibinin idari iş mahiyetinde işlemler ile iş sahibine  ait olmayan işlemler bu sözleşme kapsamı dışındadır.

6.   ÖZEL HÜKÜMLER               :
Bu sözleşmeye uygulanacak özel hükümler aşağıda yer almakta olup, herhangi bir hüküm eklenmediği takdirde bu madde sözleşme dışı sayılacaktır. Bu maddenin sözleşme dışı olması, sözleşmenin tamamı veya bazı maddelerinin geçersizliğine sebep olmaz.

a) Avukatın, iş sahibi nezdindeki borcu ile işbu sözleşmeden doğacak alacakları, iş sahibi tarafından takas ve mahsup edilemez.

7.   ÇEŞİTLİ  HÜKÜMLER        :
 a)   Avukat bu sözleşme nedeniyle üstlendiği işi, yasalar ve meslek kuralları uyarınca sonuna kadar takip edecektir. Yapılacak iş, avukat tarafından bizzat ve gerektiğinde yanında çalışan avukat ve katip vasıtasıyla yürütülür; ancak sorumluluk avukata aittir. İşin tevkilen başka avukat tarafından yürütülmesi hali ayrı bir ücreti gerektirmez.

b)   Sözleşme kapsamında dava ve icra takipleri de varsa, iş sahibi, bu sözleşmenin tarafı olan avukatın yazılı muvafakatini almadan, işi başka bir avukata veremez. Aksine durumun gerçekleşmesi halinde, avukatın ücretin tamamını isteme ve sözleşmeyi fesih hakkı doğar.

c)   İş sahibi, görülmekte olan dava ve takibin sulh, ibra veya feragatle sonuçlanmasını istediği takdirde bu talebini yazılı olarak beyan eder. Bu gibi durumlarda avukatın ücretinden kesinti yapılamaz.

d) Müvekkil tarafından avukata intikal ettirilecek her yasal / idari işler için ayrı bir talimat alınacaktır. Bu talimat ile özel bir avukatlık ücreti saptanmadığı takdirde, bu sözleşme kapsamında ücretlendirme yapılacaktır.

e) Avukat bu sözleşmeye istinaden ve/veya ek talimatlarla kabul ettiği işlerin,  aksine yazılı bir talimat olmadığı sürece, tüm olağan işlemlerini ifa ile yükümlüdür.

f) İşbu sözleşmeden doğacak uyuşmazlıkların çözümünde Türk Hukuku uygulanacaktır.

g) İşbu sözleşmeden doğacak uyuşmazlıkların çözüm için, ………… icra ve mahkemeleri yetkili kılınmışlardır.

h) İşbu sözleşmeden doğacak her türlü vergi, resim, harç taraflarca eşit olarak ödenecektir.

i) İşbu sözleşmeden doğacak uyuşmazlıkların çözümünde avukatın defter ve kayıtları yegane delil olacaktır.

j) Tarafların bu sözleşmede yazılı adresleri, kanuni ikametgah adresleri olup, adres değişikliğinin mutlaka ve yazılı olarak bildirilmesi gerekir. Aksi halde, bu adreslere yapılacak her türlü tebligat, ilgilisine yapılmış sayılır.

8.   SONA ERME                       :
Bu sözleşme, düzenlendiği tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Taraflarca bir ay önceden yazılı olarak fesh, ihbar edilmediği takdirde, kendiliğinden birer yıllık sürelerle sözleşme yenilenir. Ancak başlayan yeni dönemde, günün koşullarına göre, ücret yeniden belirlenebilir.

1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 4667 sayılı yasa ile değişik (35) inci maddesi gereğince hazırlanan işbu sözleşme, iki nüsha olarak düzenlenmiş olup, sözleşmede bulunmayan hallerde Avukatlık Kanunu hükümleri uygulanmak üzere, karşılıklı olarak tek nüsha olarak imzalanmış ve imzaları içerin bir fotokopisi iş sahibine verilmiştir.
Tarih:……………….


AVUKAT                                                                    MÜVEKKİL

19 Ocak 2019 Cumartesi

HİSSE SATIŞ SÖZLEŞMESİ


HİSSE SATIŞ SÖZLEŞMESİ
I-TARAFLAR:
A-SATICILAR
1.
2.
3.
4.
5.
(Bundan böyle hep birlikte SATICILAR olarak anılacaklardır)
B-ALICILAR
1.
2.
3.
4.
5.
(Bundan böyle hep birlikte ALICILAR olarak anılacaklardır)
II-HİSSELERİ SATILACAK ŞİRKET:
SATICILARI'ın hisselerini satacakları şirket İstanbul Ticaret Sicil müdürlüğü'nün ...............sayılı dosyasından Ticaret Siciline tescil edilmiş ve halen .....................................adresinde ticari faaliyet eden …………………..'dir.
SATICILAR ….......'nın sermayesinin %100'ünü temsil eden senede bağlanmamış çıplak hamiline paya sahiptir.
III-SATIM HÜKÜMLERİ:
1.Hisselerin Devir ve satımı:
SATICILARDAN;
a)...................................sahibi olduğu herbiri ...............TL nominal değerde ............hisseyi .................. bedelle, ALICILARDAN.........................'e
b)...................................sahibi olduğu herbiri ...............TL nominal değerde .............hisseyi .................. bedelle, ALICILARDAN.........................'e
c)...................................sahibi olduğu herbiri ...............TL nominal değerde .............hisseyi .................. bedelle, ALICILARDAN.........................'e
d)...................................sahibi olduğu herbiri ...............TL nominal değerde .............hisseyi .................. bedelle, ALICILARDAN.........................'e
e)...................................sahibi olduğu herbiri ...............TL nominal değerde .............hisseyi ................. bedelle, ALICILARDAN.........................'e
tüm hakları ile devir ve temlik edecekler, ALICILAR da tüm hakları ile devir ve temlik alacaklardır.
Böylelikle ALICILAR şirket sermayesinin %100'üne sahip olacaktır.
2.Tarafların yükümlülükleri:
a)Satıcının Yükümlülükleri:
SATICILAR;
1.Şirketin mevcut Yönetim Kurulunun hisse devrine muvafakat ettiğine dair karar almasını ve devrin şirket pay defterine işlenmesini,
2.Şirket Mevcut Yönetim Kurulu üyelerinin kademeli olarak istifa etmelerini ve yerlerine ALICILAR tarafından belirlenen kişilerin Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmelerini,
3.Şirketin tüm resmi defter, döküman, kayıtlar, ve diğer hertürlü evrakın Alıcılara tam olarak teslimini temin edeceklerdir.
b)Alıcıların Yükümlülükleri:
ALICILAR;
Şirketin tüm aktif ve pasifini ..............tarihli genel detay mizanını incelemek suretiyle bildiklerini beyanla;
   Şirket hissesi satış bedeli……….............tarihinde nakten ve peşinen SATICILAR'a hisseleri nispetinde  ödenecektir.
  Ancak, belirtilen dönemlerde ödenmesi gereken miktar ödenmediği takdirde geriye dönük olarak ve ödenmemiş tüm anapara esas alınmak kaydıyla.....oranında faiz yürütülecek, bu faiz miktarı da nihayet müteakip dönem ana para borcu ile ödenmiş olacaktır.
  Bu ödemelerin güvencesi ve bankaya karşı iyiniyeti göstermek bakımından, belirtilen dönemlere ve ödenecek miktarlara havi çekler ALICILAR tarafından temlik cirosu ile ciro ve teslim edecektir.

IV-FESH HALİ
İşbu sözleşme ticaret sicil müdürlüğü tarafından  sözleşme ve hisselerin ALICILAR adına tescil ve ilanı edilmemesi,
Tarafların işbu sözleşmede yazılı edimlerini tam ifa etmemeleri hallerinde,
Tarafların işbu sözleşmede yazılı taahhüt ve beyanlarını gerçek olmadığının ortaya çıkması hallerinde,
Taraflardan birinin herhangi bir ihbara gerek olmaksızın sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh ve varsa ödediği bedeli/uğradığı ve/veya uğrayacağı maddi/manevi zararı ile fesh tarihinden/ödeme varsa ödeme tarihinden itibaren işleyecek %....cezai faizi ile birlikte talep hakkı olduğunu taraflar kabul ve beyan ederler.

V-DİĞER HÜKÜMLER
1-Taraflardan SATICILAR, ................tarihli şirket genel detay mizanında belirtilen aktif ve pasif dışında başkaca aktif ve pasifi olmadığını,
İşbu sözleşmenin ekinde yer alan kira sözleşmeleri dışında iki veya tek taraflı yazılı veya sözlü sözleşmesi bulunmadığını,
Şirketin sigortalı işçi çalıştırmadığını ve dolayısıyla sigorta borcu veya işçi borcu olmadığını,
Ödemede gecikilmiş herhangi bir vergi borcu olmadığını,
Devre konu hisseler üzerinde mülkiyeti kısıtlayan herhangibir takyidat, haciz, tedbir vs. olmadığını,
İşbu sözleşmenin imzasından sonra şirketi borç ve yükümlülük altına sokacak, aktiflerinin azalmasına neden olaçak herhangi bir işlem ve sözleşme yapmayacaklarını,
Taraflardan ALICILAR, hisseleri devre konu şirketin ana sözleşmesi içeriğini tam olarak bildiklerini,
Şirketin.............tarihli genel detay mizanını incelediklerini ve şirketin tüm aktif ve pasifini bildiklerini,
Kira Sözleşmelerinin feshinin ihbarına gerek olmadığını, gerekirse sözleşme şartları uyarınca yeni yönetimin feshi ihbar hakkını kullanacağını,
Şirket depolarında bulunan menkul malların niteliklerini tam olarak bildiklerini beyan ve kabul ederler.
2-Bu sözleşmenin SATICILAR ve ALICILAR'a yükledikleri edimlerin ...........tarihine kadar tam olarak yerine getirilmemesi halinde, edimini yerine getiren taraf diğer tarafa, edimin yerine getirilmesi için bir ihbarda bulunur. Bu ihbara rağmen edim yerine getirilmemişse, edimini yerine getiren taraf sözleşmenin feshi ile uğradığı zararların tazminini diğer taraftan talep edebilir.
3-İşbu sözleşmede belirtilen adresler tarafların yasal ikametleri kabul edilerek, bu adreslere yapılacak hertürlü tebligat geçerli tebliğ sayılacaktır.
4-İşbu sözleşmenin uygulanmasından doğabilecek hertürlü ihtilafın çözüm mercii ………………. Mahkeme ve İcra Müdürlükleridir.
5-İşbu sözleşme ..............tarihinde iki asıl nüsha ……………. akd ve imza edilmiştir.

SATICILAR                                                 ALICILAR
1-                                                                 1-
2-                                                                 2-
3-                                                                 3-
4-                                                                 4-
5-                                                                 5-

EK: Şirket Ana Sözleşmesi
       Şirket Genel Detay Mizanı
       Kira Sözleşmeleri