29 Mayıs 2019 Çarşamba

İÇECEK OTOMAT SÖZLEŞMESİ




                                        SÖZLEŞME

GİRİŞ:
Bu sıcak içecek Hizmet Sözleşmesi ……………….. ile ………….. arasında akdedilmiştir.

 

MADDE 1 – TARAFLAR VE ADRESLERİ

a) …………….(Sözleşme içinde MÜŞTERİ olarak tanımlanmıştır.)
Tebligat Adresi:

b) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,                 (Sözleşme içinde MÜTEAHHİT                olarak tanımlanmıştır.

Tebligat Adresi:

Tebligat adresi tarafların bir diğerine Noter kanalıyla yapacakları bildiri ile değiştirebilir.

*GENEL MÜDÜRLÜK ( Sözleşme içinde İŞYERİ 1 olarak tanımlanmıştır.)

* ŞUBE ( Sözleşme içinde İŞYERİ 2 olarak tanımlanmıştır.)

MADDE 2 – YAPTIRILACAK İŞİN KONUSU

MÜTEAHHİT, MÜŞTERİ’nin İŞYERİ’nde belirttiği merkezi yerlere sıcak içecek otomatları temin edecek ve sürekli işletim hizmetini verecektir.
Bu otomatlardan self temin edilecek ürünler ise şunlardır:
ESPRESSO,SADE KAHVE, SÜTLÜ KAHVE, AZ SÜTLÜ KAHVE,CAPPUCCINO, SICAK ÇİKOLATA, ÇAY ( Poşet Çay, Limonlu ve elmalı Çay )

Müteahhit tarafından temin edilecek makinelere uyumlu hammaddeler,
Kraft Çikolata, Kraft Süttozu, Kağıt Kaşık, Paket Şeker
Toz Şeker, Poşet Çay, Meyvalı Çay,   Plastik Bardak

 

MADDE 3 – YAPTIRILACAK İŞİN ŞARTLARI

3.1. MÜTEAHHİT kat aralarındaki MÜŞTERİ tarafından uygun görülecek yerlere yerleştireceği sıcak otomat cihazları ile sıcak içecek hizmetini ve bu cihazların periyodik olarak temizlik ve bakımını üstlenecektir.

3.2. MÜŞTERİ’nin ihtiyacını karşılayacak 22 adet sıcak otomatı ve 3 adet snack otomatı İŞYERİ 1’e; 7 adet sıcak içecek otomatı ve 1 adet snack otomatı İŞYERİ 2’ye 1 adet sıcak içecek otomatı monte edilecektir.Montaj işlemi MÜTEAHHİT’in  sorumluluğunda olup montaj öncesi su ve elektrik bağlantıları MÜŞTERİ tarafından temin edilecektir. Mevcut yerler dışında MÜŞTERİ’nin talebi üzerine istenilen noktalara otomat ilave edilecektir.

3.3. MÜTEAHHİT bahsi geçen otomatların hammaddelerini temin etmekte yükümlüdür.

3.4. Otomatların tamir, bakım ve hijyenik şartlara uygun temizliği aksatılmadan MÜTEAHHİT tarafından gerçekleştirilecektir.Bu işlemin gerçekleşmesi için İŞYERİ1, İŞYERİ 2, olmak üzere toplam 2 teknisyen mesai saatlerinde  sadece bu makinelerin günlük teknik bakım ve dolumlarından sorumlu olacaklardır. Teknisyenlerin her türlü sosyal hakları MÜTEAHHİT’ tarafından karşılanacaktır. Ürünlerin kullanım süresinin kontrolünden MÜTEAHHİT sorumludur.
 
3.5. MÜŞTERİ ile MÜTEAHHİT arasında meydana gelebilecek herhangi bir ihtilaf halinde MÜŞTERİ defter ve kayıtlarının kesin delil olacağını, bununla birlikte  MÜTEAHHİT’in, MÜŞTERİ’nin yetkilileri tarafından önceden karşılıklı imzalanmış, tüm evrak ve kayıtları, kesin delil olacaktır.

MADDE 4 – MÜTEAHHİT’İN YASAL VE AKDİ SORUMLULUKLARI

4.1. MÜTEAHHİT, MÜŞTERİ’nin kullanımına bıraktığı otomat makinelerine uyumlu en lezzetli tadı sunan müşterinin hitap ettiği personel ve misafir kitlesini memnun edecek sıcak içecek ürünlerini temin edecektir.

4.2. Otomatların tamir, bakım ve hijyenik şartlara uygun temizliği aksatılmadan MÜTEAHHİT tarafından gerçekleştirilecektir.Bu işlemin gerçekleşmesi için İŞYERİ1, İŞYERİ 2, olmak üzere toplam 2 teknisyen mesai saatlerinde  sadece bu makinelerin günlük teknik bakım ve dolumlarından sorumlu olacaklardır. Mevcut yerler dışında yine MÜŞTERİ tarafından ilave edilecek otomatlar içinde bu hizmet geçerlidir.

4.3. MÜTEAHHİT otomatlar için gerekli olan kahve, süttozu, toz çikolata, poşet çay, paket şeker, plastik bardak, karıştırıcı (tek poşetler veya kağıt ambalaj içinde) teminlerini yapacaktır.İş bu maddelerin temininde sürekli aksamaların olması halinde MÜŞTERİ sözleşmeyi herhangi bir ihbar ve ihtara gerek olmaksızın derhal feshedebilecektir.

4.4. MÜTEAHHİT’in sorumluluğunda gerçekleştirilen otomatların montajı, bakımı, ve/veya işbu sözleşmeyi haksız feshi halleri ile kısaca yapılan tüm işlemler sırasında, gerek kendi personelinin uğradığı/uğrayacağı zararlar, gerekse müşteri ve 3. şahısların uğradığı/uğrayacağı tüm zararların sorumluluğu MÜTEAHHİT’e ait olacaktır. Yine, bu nedenlerle MÜŞTERİ’nin ve/veya MÜŞTERİ’ye rücu eden 3.şahıslarla, MÜTEAHHİT’in personelinin müşteri veya 3. şahıslara yönelteceği haksız fiillerde dahil her türlü zarar ve ziyanın sorumluluğu MÜTEAHHİT’e aittir.

MADDE 5 – MÜŞTERİNİN YASAL VE AKDİ SORUMLULUKLARI

5.1. MÜŞTERİ, MÜTEAHHİT’in kendisine tahsis ettiği otomatları iyi bir idarenin icap ettirdiği şartlarda kullanacaktır.

5.2. Sözleşmede bahsi geçen hizmetlerle ilgili su ve elektrik faturaları MÜŞTERİ tarafından ödenecektir.

5.3. MÜŞTERİ’nin kullanım hatasından (darbe, yanıcı ve kesici alet, kırma olduğu takdirde) meydana gelecek zararlarda ve arızaların giderilmesinde servis ve yedek parça ücreti MÜŞTERİ’den tahsil edilecektir. MÜŞTERİ otomatların mutat kullanımından dolayı aşınması ve değer eksilmesinden mesul değildir.

5.4. Müşteri otomatın kaybolmasından, çalınmasından doğacak tüm zarar ve ziyanı otomatların piyasa fiyatı ile sınırlı olmak kaydıyla tazminle sorumlu olacaktır. Kaybolma ve çalınma halinde MÜTEAHHİT’e olayın şeklini açıklayarak yazılı olarak teyit etmesi gereklidir.

5.5. MÜŞTERİ tarafından talep edilen ESPRESSO, SADE KAHVE, SÜTLÜ KAHVE, AZ SÜTLÜ KAHVE, CAPPUCCINO, ÇİKO/CAPPUCCINO, SICAK ÇİKOLATA VE MEYVELİ ÇAY, POŞET ÇAY, MÜTEAHHİT tarafından temin edilecek ve her ayın sonunda espresso, sade kahve, sütlü kahve, az sütlü kahve, cappuccino, çiko/cappuccino, sıcak çikolata, meyveli çay sayaçlarından yapılacak okuma ile belirlenecek tüketim adedine göre MÜŞTERİ tarafından bedeli ödenecektir. Yine ayın sonunda ay içerisinde MÜŞTERİ tarafından tayin edilen yetkili personeline irsaliye ile teslim edilmiş olan poşet çaylarda MÜŞTERİ’ye fatura edilecektir.

5.6. MÜŞTERİ’nin belirlediği ikram sistemi, personel ve misafirlerine bedeli MÜŞTERİ tarafından ödenmek şartıyla sınırsız Espresso, Sade Kahve, Sütlü Kahve, Az Sütlü Kahve, Cappuccino, Çiko/Cappuccino, Sıcak Çikolata, Meyveli Çay, Poşet Çay içimidir.

MADDE 6 – YAPTIRILACAK İŞİN BEDELİ

6.1. Hizmetin verilecek ürünlerin  birim fiyatları:

1 adet Kahve Çeşitleri veya Çikolata                                                                :,,,,, TL + KDV
1 adet Meyveli Çay                                                                                                 :,,,,, TL + KDV
1 adet Poşet Çay (bardak,şeker, kaşık dahil)                                   :,,,,, TL + KDV
1 adet uşburnu ve Ihlamur (bardak, şeker, kaşık dahil)                             :,,,,, TL + KDV

6.2.Yukarıda yazılı birim fiyatlar 1 Temmuz 20…………04 tarihine kadar geçerlidir.
………….. tarihinden sonar Tüketici Fiyatları  İndeksi ve Toptan Eşya Fiyat İndeksi  ortalaması esas alınarak fiyat geçişi uygulanacaktır.Her …. ayda bir bu uygulama devam edecektir.

6.3 Snack otomatlarında kullanılan ürünler MÜŞTERİ’ye danışılıarak MÜTEAHHİT tarafından belirlenecektir.Ürünlerin birim fiyatları piyasa şartlarına göre ve üreticilerin yapacağı fiyat geçişlerine göre MÜTEAHHİT tarafından belirlenecektir.

6.4 Ödemeler fatura ibraz tarihinden itibaren 8 gün içinde yapılacaktır.

MADDE 7 – SÖZLEŞMENİN SÜRESİ VE FESHİ

7.1. İş bu sözleşme imzalandığı tarihte yürürlüğe girerek 1 (bir) yıl süre için yapılmıştır.Sözleşme süresinin bitiminden 30 gün öncesine kadar taraflarca yazılı olarak feshedildiği ihbar edilmediği taktirde, iş bu sözleşme aynı koşul ve şartlarda 1 (bir) yıl daha uzar.MÜŞTERİ her halükarda işbu sözleşmeyi 15 gün önceden yazılı ihbarda bulunmak kaydı ile herhangi bir neden göstermeksizin tek taraflı olarak feshedilebilir.MÜTEAHHİT’in sözleşme konusu yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde MÜŞTERİ herhangi bir ihbarda bulunmaksızın işbu sözleşmeyi derhal feshedebilecektir.

MADDE 8 – ÖDEME PLANI

8.1.Ödemeler faturanın MÜŞTERİ’ye ibrazı tarihinden itibaren en geç (10)
iş günü içerisinde MÜTEAHHİT’in …. BANKASI………. Şubesi nezdinde ki
……………….. no’lu hesabına yapılacaktır.

MADDE 9- YETKİLİ MAHKEME

Bu sözleşmeden doğacak ihtilaflarda ……………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

MADDE 10 – DAMGA VERGİSİ

İş bu sözleşmeden doğacak damga vergisi ile her türlü vergi/resim/harç  MÜTEAHHİT tarafından ödenecektir.

MADDE 11 – İMZA

Bu içecek hizmet sözleşmesi on bir (11) madde ve dört (4) sayfa olarak tanzim edilmiş ve taraflarca okunarak imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir.

TARİH


MÜTEAHHİT                                                                MÜŞTERİ