2 Nisan 2019 Salı

TAŞINMAZ KULLANMA VE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ


TAŞINMAZIN KULLANIM HAKKININ DEVRİ İLE SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ

Maliki olduğum ……….ili, ………ilçesi,………mevkii,……pafta,……..ada,……parselde kain taşınmazın …….m2.lik kısmının kullanım hakkını ve zilyetliğini …………….TL bedelle alıcı…………. işbu sözleşme tarihi itibariyle devir ettim.

Alıcı, sözkonusu yer üzerinde kullanma ve taşınmazın zilyetliğini koruma için  tüm yasal haklarını bana ve 3.şahıslara karşı kullanma hakkına sahiptir.

Alıcı taşınmaz üzerinde üst ve mecra ve kaynak hakkına sahip olup, taşınmazın sınırlarını belirleme ve çevirme hakkına sahiptir.

İşbu taşınmaz üzerine tarafımca, yasal ayni veya şahsi bir hak talep etmeyeceğimi ve kullanım ve zilyetlik hakkı devredilen bölüm için, 3.şahıslara daha önce kullanım ve zilyetlik devri yapılmadığını ve bundan sonrada yapılmayacağını ve işbu taşınmaz için açılacak önalım, cebri icra veya benzeri yasal sebepler içerir davalar/takipler halinde, bu davaların/takiplerin taşınmazın kullanımı önlemesi halinde, alıcının talebi ile dava/takip sonucunu beklemeden, davaların/takiplerin alıcının kullanım ve elde ettiği hasılata yönelik bir talep içermemesi halinde, davaların/takiplerin aleyhe sonuçlanıp kesinleştiği tarihten itibaren alıcının talebi ile derhal aşağıda yazılı altın üzerinden satış bedelini geri ödemeyi kabul ve taahhüt ederim.

İşbu kullanım ve zilyetlik devri sözleşmesi süresiz olup, ölüm halinde, yasal varisler içinde geçerli ve bağlayıcı olacaktır.

Alıcının, kullanım ve zilyetlik hakkını elde ettiği kısım üzerine, yaptığı veya diktiği şeyler ile nedeni ile hasılat payı ve/veya mülkiyet talep etmeyeceğimi gayrikabili rücu kabul ve taahhüt ederim.

Taşınmazın imar parsellerine ayrılması ve ayrı bir parsel olarak tapuya tescil ve devir imkanın doğması halinde, kullanım hakkı alıcıya devir edilmiş olan parselin mülkiyetini, alıcının talebi halinde derhal yerine getirmeyi kabul ve taahhüt ederim. Tapu harçları taraflar arasında eşit olarak ödenecektir.

Taşınmazın münferit imar parselleri olarak tescil ve devir imkanı doğduğunda ve alıcının bu yöndeki talebini derhal yerine getirmediğim takdirde, alıcının bu taşınmaz kullanım hakkı için ödediği bedelin, tescil tarihindeki karşılığını alıcıya ödeyeceğimi kabul ve taahhüt ederim.

İşbu sözleşme tarihinden sonra doğmuş olmasa kaydi ile  devredilen bölüme ait tüm vergi, resim ve harçlar alıcı tarafından ödenecektir.

İşbu sözleşme ……….tarihinden geçerli olmak üzere ………..tarihinde taraflarlar imzalanmıştır.


MALİK                                                                                                        KULLANICI