28 Nisan 2019 Pazar

SESLENDİRME SÖZLEŞMESİ

TELEFON HATTI SESLENDİRME SÖZLEŞMESİ

MADDE 1 TARAFLAR

  1. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ünvanlı ve ……………….adresinde kain

  1. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ünvanlı ve …………adresinde kain

  1. ………………………ünvanlı ve …………….adresinde kain


MADDE 2 TANIMLAMALAR

İşbu telefon hattı seslendirme sözleşmesi metni içerisinde;
  1. Telefon hattı seslendirme sözleşmesi, kısaca SÖZLEŞME olarak
  2. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kısaca FİRMA olarak,
  3. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kısaca TAŞERON olarak
  4. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kısaca MÜŞTERİ olarak
  5. Üçü birden Müştereken kısaca, TARAFLAR olarak anılacaktır.

MADDE 3 SÖZLEŞMENİN KONUSU

İşbu sözleşme ile MÜŞTERİ tarafından kullanılacak telefon hattının seslendirme hizmetinin TAŞERON ve FİRMA tarafından hazırlanması ve organizasyonu esasları, tarafların karşılıklı hak ve mükellefiyetleri ile sözleşmenin uygulamasında ortaya çıkabilecek uyuşmazlıkların çözüm yolları tayin ve tespit edilmiştir.

MADDE 4 TARAFLARIN HAK VE MÜKELLEFİYETLERİ

4.1
İşbu sözleşme ile TAŞERON, MÜŞTERİ tarafından kullanılmakta / kullanılacak olan telefon hattının seslendirilmesi hizmetini yapmayı MÜŞTERİ’ye karşı kabul ve taahhüt ettiği gibi, MÜŞTERİ da telefon hattı seslendirme işlerinin TAŞERON aracılığı ile FİRMA bünyesinde yer alan ……………….(sanatçı olarak anılacaktır.) tarafından seslendirilmesi suretiyle yapılmasını kabul etmiş bulunmaktadır.

4.2
TAŞERONLINTAS tarafından organizasyonu, FİRMA tarafından da  seslendirilmesi MÜŞTERİ’ya karşı taahhüt edilen seslendirme hizmeti MÜŞTERİ tarafından kullanılan / kullanılacak olan telefon hattı santralı genel çağrı karşılama ve yönlendirme ses mesajlarının seslendirilmesi işlemidir.

MÜŞTERİ tarafından, genel telefon hattı santralı dışında, kullanılmakta olan ya da sözleşmenin devamı süresince kullanılacak olan, her türlü tanıtım reklam ve diğer müşteri hizmet paketleri içerisinde yer alacak olan seslendirme işlemleri, bu sözleşmenin konusu dışında yer almakta olup, taraflarca uygun görülmesi halinde, bu tür işlemlere ilişkin seslendirme ve organizasyon hizmetleri de ayrı bir sözleşme ile tayin ve tespit edilecektir.

FİRMA, sözleşme süresince MÜŞTERİ tarafından kullanılacak telefon hattı santralı genel çağrı karşılama ve yönlendirme seslendirmesini, bünyesinde yer alan sanatçı tarafından seslendirilmesini kabul ve taahhüt ettiği gibi, diğer sözleşme tarafları MÜŞTERİ ve TAŞERONda seslendirmenin sanatçı tarafından yapılmasını kabul ve taahhüt) etmişlerdir.

4.3
FİRMA, ilk kaydı takiben telefon hattı santralı seslendirmesinde zaman içerisinde meydana gelebilecek her türlü ek kayıt ve düzeltme kaydının da  sözleşme süresince sanatçı tarafından seslendirilmesini kabul ve taahhüt etmiştir. Ancak FİRMA gerek ilk kayıt sırasında ve gerekse sözleşme devam süresince, seslendirme yapacak olan sanatçının seslendirmeye engel teşkil edecek ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkması halinde TAŞERON bünyesinde yer alan ve tarafların mutabık kalacağı bir diğer ses sanatçısı ile  değiştirebilir. Böyle bir durum vuku bulması halinde gerek MÜŞTERİ ve gerekse TAŞERON, FİRMAdan her ne nam altında olursa olsun herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunmayacaklarını şimdiden gayrikabili rücu kabul ve taahhüt etmişlerdir.
MÜŞTERİ ile FİRMA’nın belirlenecek yeni sanatçı konusunda anlaşamaması durumunda sözleşme, konusuz kalması nedeniyle feshedilmiş sayılacak, MÜŞTERİ tarafından bundan sonra yapılacak ödemeler  ödenmeyeceği gibi, daha önceden ödenen kısımlar da, raporun, FİRMA tarafından ibrazından itibaren ... gün içinde TAŞERON tarafından MÜŞTERİye geri ödenecektir.

4.4
MÜŞTERİ ve TAŞERON ilk kayıt sonrasında yapılacak olan düzeltme kayıtları ve ek kayıtlar için, seslendirme sanatçısı taleplerini yazılı olarak bildireceklerdir. FİRMAda  kendisine bildirilmiş olan gün ve saatte ses sanatçısının seslendirme ve kayıt işlemine hazır olarak stüdyoda bulundurmayı, seslendirme işlemini bu sanatçı tarafından yapmayı kabul ve taahhüt etmiştir. MÜŞTERİ tarafından yapılan bildirime rağmen sanatçı talep edilen gün ve saatte kayıt için hazır bulunmadığı takdirde FİRMA, MÜŞTERİye ………..TL cezai şart ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

4.5
TAŞERON, gerek MÜŞTERİ ve gerekse FİRMA’ya karşı ses kaydının yapılması için her türlü teknik altyapı ve cihazı tam, kayda hazır, ………….. ili içerisinde stüdyo temin etmeyi kabul ve taahhüt etmiştir. Ses kaydı ile ilgili ortaya çıkabilecek stüdyo ve teknik cihazlardan kaynaklanan gecikme, arıza, zarar ve hasarlar nedeniyle FİRMAnın  hiçbir sorumluluğu bulunmadığı gibi mutad kayıt gider ve masrafları nedeniyle de FİRMAnın her ne nam adı altında olursa olsun maddi bir sorumluluğu bulunmadığını TARAFLAR peşinen kabul ve taahhüt etmişlerdir.

4.6
TAŞERON, seslendirme hizmeti karşılığı FİRMA tarafından kesilecek fatura mukabilinde, Ajans Komisyonu ve Stopaj dahil, KDV hariç …………………………. TL.sı. FİRMA‘ya ödemede bulunacaktır. Ödeme  sözleşme imza tarihinden itibaren bir sene boyunca sanatçının seslendirme için on kez kullanılmasını içerir. Ödeme ilk kayıt tarihinden 15 gün sonra nakit olarak yapılacak olup, FİRMAya karşı ödemenin yapılmasından MÜŞTERİ ve TAŞERON müştereken ve müteselsilen sorumludurlar. FİRMA veya bünyesinde çalışan sanatçıdan kaynaklanan herhangi bir nedenle, daha sonra yapılacak olan kayıtların yapılamaması halinde, FİRMA almış olduğu sözleşme bedelini ... gün içinde iade etmeyi kabul ve taahhüt eder. 

MÜŞTERİ tarafından yapılacak olan ödemelerin, bu çerçevede MÜŞTERİ tarafından FİRMA e bir ödeme yapılması halinde TAŞERONa yapılacak rücu işlemlerinin ve mali sorumlulukların  düzenlenmesi  gerekmektedir.

İlk kaydın SÖZLEŞME imza tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yapılmaması halinde, SÖZLEŞME süresini takip eden 30. gün FİRMA’in keseceği fatura ile SÖZLEŞME bedelini TAŞERON yetkisini haiz bulunduğunu TARAFLAR peşinen kabul, beyan ve taahhüt etmekle birlikte, yine ilgili fatura bedelinin, fatura gününü takip eden 15. gün nakden ve def’aten ödenmesinden de MÜŞTERİ ve TAŞERON, FİRMAya karşı müştereken ve müteselsilen sorumlu olduklarını kabul beyan ve taahhüt etmişlerdir.

MADDE 5 DİĞER HÜKÜMLER
5.1
İşbu SÖZLEŞME, aynı zamanda SÖZLEŞME konusu ses kaydının tamamının ve her bir parçasının MÜŞTERİ tarafından kullanılan genel telefon hattı santralında kullanımına ilişkin verilmiş “ İZİN BELGESİ” yerine düzenlenmiştir.

5.2
FİRMA, işbu SÖZLEŞME’de yazılı maddeler uyarınca seslendirmesini yapacağı telefon hattı santralı ses kaydının tamamı ve her bir bölümü üzerinde ki, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan, kaynaklanan her türlü manevi, maddi ve mali haklarını, almış olacağı bedel karşılığında, ilgili ses kaydının SÖZLEŞME hükümlerince, MÜŞTERİ telefon hattı santralında kullanılmak üzere MÜŞTERİ’ye devrettiğini gayrikabili rücu beyan, kabul ve taahhüt etmiştir.
Sanatçı bu sözleşmeden kaynaklanan her türlü talep ve haklarını sadece FİRMA aleyhine ileri sürebilecek bu nedenle MÜŞTERİ veya TAŞERONu en geniş kapsamda gayrıkabili rücu ibra etmiştir. MÜŞTERİ veya TAŞERON her ne sebeple olursa olsun sanatçıya herhangi bir tazminat / ceza ödenmek zorunda kalması durumunda bu tazminat/cezalar FİRMA tarafından MÜŞTERİ veya TAŞERONa geri ödenecektir.


5.3
MÜŞTERİ, işbu SÖZLEŞME kapsamında FİRMA tarafından seslendirilmesi yapılacak olan telefon santralı kullanım amaçlı ses kayıtlarını tanıtım, reklam vs gibi ek amaçlarla kullanmak istediği takdirde: Her bir kullanım için kullandığı tarihte sanatçı için FİRMA tarafından belirlenen kaşe ücreti ve FİRMA Ajans komisyonu ödenmek kaydıyla kullanabilir.

5.4
Ancak MÜŞTERİ ilgili kayıtları üçüncü kişi ve kurumun kullanımına devredemeyeceğini FİRMA’ya karşı peşinen kabul ve taahhüt ettiği gibi, sözleşme ile belirlenen kullanım amacı dışında ilgili ses kaydının her ne surette olursa olsun kullanıldığının tespit edilmesi halinde MÜŞTERİ her bir kullanım için ayrıca …………………TL cezai şartı FİRMA’ya nakden ve def’aten ödemeyi kabul ve taahhüt etmiştir. MÜŞTERİ’nın kaşe bedelini ve ajans komisyonunu ödemek suretiyle kullanım hakkı saklı olup kaşe bedeli ve ajans komisyonu ödendiği takdirde MÜŞTERİ yukarıda yazılı …………TL cezai şartla sorumlu bulunmamaktadır. FİRMA’nın bu konudaki her türlü maddi ve manevi tazminat hakları saklıdır.

MADDE 6 DAMGA VERGİSİ

Sözleşmenin imzası nedeniyle kaynaklanan damga vergisinin % ellisi FİRMA, % ellisi MÜŞTERİ tarafından ödenecektir.

MADDE 7 SÖZLEŞMENİN SÜRESİ

İşbu SÖZLEŞME, TARAFLARca imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer ve imza tarihinden iki yıl sonrasında kendiliğinden sona erer. Ancak, işbu sözleşme hükümleri gereğince yapılacak ses kayıtlarının kullanımı ve her türlü tasarruf hakkı süresiz olarak MÜŞTERİye aittir. 

Sözleşme süresi belirlenme sebebi yapılacak kayıtlarla ödemelere ilişkin ise bunun 4.6 maddesinde belirlenen bir yıl ile uyumlu olması gerekir.  

 

MADDE 8 TEBLİGAT

TARAFLAR işbu SÖZLEŞME’nin birinci maddesinde belirtilen adreslerindeki değişiklikleri, diğer tarafa yazılı olarak bildirmedikleri sürece, bu adresleri Tebligat Kanunu hükümlerine göre yasal tebligat adresleri olarak kabul edilir ve bu adreslere yapılan tebligatlar geçerli sayılır.

MADDE 9 UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ VE YETKİLİ MAHKEME

TARAFLAR, işbu SÖZLEŞME’nin  uygulanmasından doğabilecek anlaşmazlıkları öncelikle kendi aralarında dostane ilişkileri içerisinde çözümleyecektir.

TARAFLAR arasında, bir anlaşma sağlanamaması halinde ihtilafların çözümünde …………….. Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri yetkilidir.

MADDE 10 TANZİM ve İMZA

İşbu dokuz ana madde ve dört sayfadan ibaret SÖZLEŞME, üç nüsha olarak     ………..tarihinde
TARAFLAR’ın serbest rıza ve iradeleri ile ………… tanzim ve imza edilmiş olup imza tarihinden itibaren iki yıl süre ile geçerli olmak üzere TARAFLAR’ca yürürlüğe konulmuştur.

FİRMA                                TAŞERON.                        MÜŞTERİ                                         SANATÇI