12 Şubat 2019 Salı

HİSSE KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ


HİSSE KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ

Bir taraftan.....................,............., ............................., adresinde yerleşik ………….. (Bundan böyle YER SAHİBİ olarak anılacaktır.) ile diğer taraftan ..................., ...................., ............................adresinde yerleşik ………….. (Bundan böyle YÜKLENİCİ olarak anılacaktır) arasında, YER SAHİBİ'nin maliki olduğu, …………….kain ve tapunun ….. pafta, ….ada,…. parselini teşkil eden gayrimenkul üzerine …………………… inşaatının YÜKLENİCİ tarafından aşağıda belirtilen teknik şartlar uyarınca yapılması ve bunun karşılığında YER SAHİBİ'nin …………….. 1/2 hissesinin YÜKLENİCİ'ye devredilmesine ilişkin olarak bir HİSSE KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ akdetmişlerdir.

Şöyleki;

1.     YER SAHİBİ'nin maliki olduğu, …………….. kain ve tapunun …. pafta, ….ada, … parselini teşkil eden gayrimenkul üzerine ……………………….. noter harcına esas teşkil etmek üzere kararlaştırılan değeri .................................Tl olup, taraflar ileride çıkacak bir uyuşmazlıkta, bu bedelin her iki taraf yönünden, taşınmazın gerçek bedeli olduğu yolunda bir hak oluşturmadığını  kabul ve taahhüt ederler.
2.     Yapılan bu sözleşmeye müteakip, imar durumunun değişmesi, projenin değiştirilerek onaylanması suretiyle ilaveler yapılması halinde, sözleşmeden sonra her ne şekilde olursa olsun inşaatta yapılacak fazla kat veyahut sözleşme dışı kazanılacak ek ve haklar bu sözleşme dairesinde YÜKLENİCİ ile YER SAHİBİ arasında paylaşılacaktır.
3.     Yapılacak inşaat için ilgili Belediye, il, ilçe, diğer kamu kurum ve kuruluşları nezdinde YER SAHİBİ adına gerekli her türlü taleplerde bulunmaya, inşaat plan ve projelerini onaylatmaya, inşaat ve temel üstü ruhsatlarını ve oturma raporlarını almaya, inşaatın tamamlanmasına kadar devamı süresince gereken her türlü resmi işlemlerin takip ve intacı için YER SAHİBİ'nce, sözleşme tarihinden itibaren 5 gün içinde YÜKLENİCİ'ye yetki tanıyan bir vekaletname verilmesi kabul edilmiştir.
4.     İnşaatın süresi sözleşme tarihinden itibaren.................ay olup, inşaat ......................tarihinde tamamlanmış olacaktır.
5.     İnşaatın yapılacağı alan içerisindeki alt yapı YER SAHİBİ'nin taahhüdü gereği ……………………. tarafından yapılacağından YÜKLENİCİ'nin alt yapıyı yapma zorunluluğu yoktur. YER SAHİBİ'nin alt yapı bedel payı olarak …………………. ödemesi gereken bedel için YÜKLENİCİ'nin hiçbir sorumluluğu olmayacaktır.
6.     Bu sözleşme ile kararlaştırılan inşaatın tamamlanması ile YER SAHİBİ ………………… 1/2 hissesini YÜKLENİCİ'ye tapuda devredecektir.
7.     Taraflar ……………………. 1/2'şer nispetinde maliki sıfatıyla, Bodrum ve Zemin Kat'ın YER SAHİBİ'ne, Birinci normal kat ve çatı katının ise YÜKLENİCİ'ye ait olacağını bu kullanım taksiminin dönülemez nitelikte olduğunu kabul ve beyan ederler.
8.     Taraflar yapılan inşaatta proje değişikliği yapılmasını talep ettikleri takdirde, değişiklik talebinin diğer tarafça kabu edilmesi halinde uygulanabilir olacağını, değişiklik sonucu Belediye, il, ilçe , diğer kamu kurumları veya Kooperatife karşı sorumluluğun müteselsil olacağını kabu ve taahhüt ederler.
9.     Taraflar işbu sözleşmenin düzenlenmesi, tapuya şerh edilmesi, hisse devrinin gerçekleşmesi için ödenmesi gereken hertürlü vergi, resim ve harçlardan yarı yarıya sorumludur.
10.  YER SAHİBİ, işbu sözleşmenin tapuya şerh edilmesi için YÜKLENİCİ'ye tek taraflı olarak yetki vermiş olup, YÜKLENİCİ tapuya tek başına müracaatla işbu sözleşmeyi tapuya şerh ettirebilir.
11.  İnşaatın yapımı ile ilgili vergi resim ve harçlar, iş kanunu, sosyal sigortalar kanunu, borçlar kanunu gereğince inşaatta çalışacak işçilere ilişkin bilcümle mükelllefiyetler, iş kazası tazminatları, üçüncü şahıslara, resmi ve idari makam ve kuruluşlara karşı her türlü idari, mali hukuki ve cezai mükellefiyetlerden taraflar yarı yarıya sorumlu olacaktır.
12.  İşbu sözleşme ve şartname dışında, inşaatta yapılacak fazla işler için, sözleşme süresine ilave olarak YÜKLENİCİ'ye münasip ek süre tanınması kabul edilmiştir.
13.  Taraflar arasında bu sözleşmeden doğan ilişki nedeniyle yapılacak her türlü yazışma ve tebligatların, sözleşmede saptanan adreste yapılmasını, adres değişikliklerinin karşı tarafa yazılı olarak bildirilmesini, bildirilmeyen adres nedeniyle sözleşmedeki adreste yapılacak tebligatın, kendilerine yapılmış usulüne uygun bir tebligat olacağı taraflarca kabul edilmiştir.
14.  Bu sözleşmenin uygulanmasından doğacak uyuşmazlıklarda …………………. mahkeme ve İcra Müdürlüklerinin yetkili bulunduğunu taraflar kabul etmiştir.
15.  İnşaatın teknik ve estetik niteliklerini tespit eden şartname ekli olup bu şartname sözleşmenin ayrılmaz bir parçasıdır.

16.  Sözleşmenin hiç/eksik/hatalı ifası hallerinden ve gizli ayıp hallerinden dolayı tarafların tazminat talep hakkı saklıdır.

17.  Sözleşme imza tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olup, imza tarihini takiben …yıl içinde her ne sebeple olursa olsun (taraflardan kain/idareden kain/yargıdan kain/mücbir sebeplerden kain) inşaatın tamamlanmaması halinde, işbu sözleşme taraflarca herhangi bir ihtara gerek olmaksızın kendiliğinden sona erecektir.

TEKNİK ŞARTNAME


1.     İnşaat  proje - plan ve detaylarına göre B.A.K olarak inşa edilecektir.

2.     İnşaatın temel - perde ve toprakla temas halindeki kısımları izolasyon yapılacak, binanın toprakla birleşen yan duvarlarının alt seviyeden suların tahliyesi için drenaj yapılacaktır.

3.     Binanın projesinde belirtilen demir ve detaylarına göre demir kullanılacak ayrıca statik projesindeki beton vasfına aynen uyulacaktır.

4.     Binanın çatısı projesine göre yapılacak izolasyonu yapılarak çatısı örtülecektir.

5.     Binanın dış duvarları su izolasyonu sağlayan bir malzeme ile (granül sıva, kenitex)  gibi bir malzeme ile boyanacaktır.

6.   Binanın zemin döşemeleri:
Islak zeminlerde (banyo, mutfak, antre, balkon v.s)  yapay granit olabilir. Banyo tuvalet duvarlarında    seramik kullanılacaktır. Salon oda zeminleri I.sınıf parke olacaktır. Süpürgelikler parkeye uygun ağaç cinsinden yapılacaktır.

7.   Bina Duvarları :
İç Duvarlar saten  boya yapılacaktır. Salonlara çepeçevre kartonpiyer diğer oda pencere önlerine boydan boya kartonpiyer konulacaktır. Pencere önleri stor kutularının iç mekanlarda kalacak şekilde düzenlenecektir.

8.Binanın dış doğraması  PVC doğrama olacak ve ısıcam takılacaktır.

9.Binanın Iç ve dış giriş merdivenleri mermer yapılacaktır.

10.Daire dış giriş kapısı kale-çelik kapı takılacaktır.

11.Mutfak dolapları ve banyo dolapları lamine, masif kaplı dolap yapılacaktır. Çekmeceler raylı olacaktır. Mermer tezgah takılacaktır. Mutfak dolapları projede belirlenen şekilde tanzimi ile ölçülerek ve (araç gereç buzdolabı fırın vs. ölçüleri) modelde YER SAHİBİ onayı ile belirlenecektir. Mutfakta çift damlalıklı evye takılacak, (evyenin çöp öğütücü kullanımına uygun olması) dikkate alınacaktır. 

12.Banyo ve mutfak armatürleri iyi kaliteli armatörlerle monte edilecek. Seçimi YER SAHİBİne ait olacaktır.

13.Her iki kata banyo odası projeye alınacak olup, biri küvetli diğeri duşa kabin sistemli olacaktır. Banyo lavabo ve küvet modelleri  Seramik veya muadili olacak olup, model ve renk seçimleri YER SAHİBİnce yapılacaktır.

14.  Binanın iç kapıları ithal pres kapı veya lake kapı takılacaktır. Renk ve model seçimleri YER SAHİBİnce yapılacaktır.

15.  Büyük salona şömine yaptırılacak alt katta verandanın uygun kısmına barbekü konulacaktır.

16. Planda ve persfektif  görüntülerde olduğu üzere bahçe tanzimi ve ışıklandırması ve sulama sistemi yapılacaktır.

17.  Tüm parsel çepeçevre istinat duvarı yapılacaktır. İki yan duvarın komşu binalarca yapılması nedeniyle iki duvar ve alt istinat duvarı maliyeti çerçevesinde alt yapı girişinden kapalı otopark yapımı maliyetler çerçevesinde yeniden görüşülecektir.

18.  Binanın giriş cephesine su geçirmeyen izalasyonlu duvar örülecektir.

19.  Isıtma sistemi her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düşünülerek tanzim olunacak, 1.sınıf ısıtma sistemi konulacaktır. Odalar ve katlar arasında ses ve ısı yalıtım malzemesi kullanılacaktır.

20.  Duvar, banyo, mermer, granit. kapı v.d. renk desen seçimlerini YERSAHİBİ yapacaktır.

21. Sözleşmede belirlenen teknik şartnamede yazılı  yapı malzemelerinde  her husus aynen yerine getirilecektir.
TARİH:


YER SAHİBİ                                                               YÜKLENİCİ