11 Şubat 2019 Pazartesi

İÇME SUYU TEMİN SÖZLEŞMESİ


SÖZLEŞME


Bir taraftan ……………….. adresinde mukim …………….(aşağıda kısaca ŞİRKET olarak anılacaktır) diğer taraftan …………………adresinde mukim…………………. (Aşağıda kısaca MÜŞTERİ olarak anılacaktır ) arasında aşağıdaki şartlarda bu sözleşme akdedilmiştir.

MADDE 1: İŞİN KONUSU
Müşterinin iş yerindeki Doğal Kaynak Suyu ihtiyacının karşılanmasıdır.

MADDE 2: ŞİRKET YÜKÜMLÜLÜKLERİ
a)      ŞİRKET, MÜŞTERİ’nin su ihtiyacını  tesislerinde hijyenik kurallar çerçevesinde şişelediği doğal kaynak suyunu ana bayisi  üzerinden sözleşme hükümlerine uygun olarak zamanında eksiksiz ve tam olarak ulaştırmayı taahhüt eder. Aksi takdirde,  beher gün için ………….-TL cezai şart ile sözleşmenin haksız feshinden dolayı MÜŞTERİ’nin ve/veya MÜŞTERİ’ye bu nedenle rücu edebilecek olan 3.şahısların uğradığı ve/veya uğrayacağı tüm zararları ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

b)     ŞİRKET tarafından, fiyat geçişleri bilgisi  en az 1 ay  öncesinden  MÜŞTERİ’ye bildirilecektir. ŞİRKET, sözleşme süresi içinde alıcıyı ilgilendirilecek tüm konularda MÜŞTERİ’yi bilgilendirmeyi kabul ve taahhüt eder.

MADDE 3: MÜŞTERİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ
a) MÜŞTERİ, ŞİRKET tarafından sözleşmenin eksiksiz ifa edilmesi halinde, sözleşme süresi içinde başka bir firmanın ürünlerini bulundurmayacak ve kullanmayacaktır.
b) Sözleşmenin herhangi bir nedenle feshi halinde, MÜŞTERİ,kendisine kullanım amaçlı  verilen ……………adet sıcak ve soğuk su servisi yapan Dispenser cihazını 5 iş günü içinde eksiksiz  vaziyette ŞİRKET’e teslim etmeyi taahhüt eder.

MADDE 4  TİCARİ    ŞARTLAR
a)      ŞİRKET MÜŞTERİ’ye merkezinde  ve belirlenen şubesinden kullanım amaçlı ……….adet sıcak soğuk su servisi yapan dispenser cihazını bırakacaktır.
b)     Ödeme süresi MÜŞTERİ adına kesilen faturanın ibrazından itibaren, 10 gün içinde  hizmet veren bayiler tarafından bizzat şubelerden  tahsil edecektir.

MADDE 5: ŞİRKET, her 15 günde bir veya MÜŞTERİ’nin istediği zaman ve belirlediği laboratuvarda  tahlil yaptırarak, sonuç raporlarını MÜŞTERİ’ye teslim edecektir. Laboratuvar yetkilisi örnekleri MÜŞTERİ’nin göstereceği yerden alacaktır. Bu tahlil için ayrıca ŞİRKET’e ek bir ücret ödenmeyecektir. Suyun insan sağlığına uygun olmadığının tesbiti halinde, MÜŞTERİ, haklı sebeple akdi fesh ve bu standartlara aykırı suyun kullanımı nedeni ile MÜŞTERİ’nin ve/veya MÜŞTERİ’nin personelinin ve/veya MÜŞTERİ’ye bu nedenle rücu edebilecek olan 3.şahısların tüm zararlarını gidermeyi kabul ve taahhüt eder.

MADDE 6  Sözleşme ……………ay süreli olup başlangıç tarihi ……………..dır. Sözleşme belirlenen tarihler arasında geçerlidir. Ancak MÜŞTERİ dilediği takdirde, hiçbir sebep göstermeksizin,  ŞİRKET’in yukarıdaki adresine yapacağı bildirimle sözleşmeyi fesh edebilir. Sözleşme süre bitiminde tarafların belirleyeceği yeni şartlarda yenilenir.

MADDE 7: İş bu sözleşmeden doğacak uyuşmazlıkların halinde …………. Merkez Mahkemeleri ve icra müdürlükleri yetkilidir.

MADDE 8 : İşbu sözleşmeden doğacak her türlü vergi/resim/harç  ŞİRKET’e ait olup, ŞİRKET tarafından ödenmediği takdirde, MÜŞTERİ ödemek zorunda kalacağı damga vergisini ŞİRKET’ten talep etme hakkina sahiptir.

MADDE 9 : İşbu sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda tarafların ticari defter  ve kayıtları yegane delil olacaktır.

İşbu sözleşme ……tarihinden itibaren geçeli olmak üzere, taraflarca iki asıl olarak imza altına alınmıştır.TARİH:

ŞİRKET                                                                                  MÜŞTERİ