16 Şubat 2019 Cumartesi

İNANÇ SÖZLEŞMESİ


                                                             İNANÇ  SÖZLEŞMESİ

Bir taraftan ……………………… adresinde ticari faaliyet eden …………………... (Bundan böyle kısaca ALACAKLI olarak anılacaktır) ile diğer taraftan …………………………….. adresinde yerleşik ……………… (Bundan böyle kısaca BORÇLU olarak anılacaktır) arasında, ALACAKLI’nın BORÇLU’nün doğmuş borçlarının ödenmesine yönelik olarak bir İnanç Sözleşmesi yapılmıştır.
Şöyle ki;
1.
Taraflar, BORÇLU ………….. sebebi ile ALACAKLI’ya borçlu olduğu, hususunda tarflar mutabıktırlar.
2.
BORÇLU,  borcunu ALACAKLI’ya ödeyebilmek için, ……………… kain ve Tapunun …. Pafta, …. Ada, …… Parsel Nosunda kayıtlı, …………….. Bağımsız Bölüm nolu, meskenini satışa çıkartmıştır.
3.
Taraflar, Borcun ödenmesinin hızlandırılmasına ve ALACAKLI alacağının kavuşmasına yönelik olarak, söz konusu taşınmazın İnanılan ..................... ‘a (Bundan Böyle kısaca İNANILAN olarak anılacaktır) tapuda işbu sözleşmenin imzasını izleyen beş işgünü içerisinde devir ve ferağ edilmesini kabul etmişlerdir.
4.
BORÇLU, İNANILAN’a yapılacak devir ve ferağın, yine İNANILAN’ın diğer 3.kişilere yapacağı devir ve ferağın gerektirdiği bütün harç ve resimlerle vergileri ödeyecektir.
5.
Taşınmazın İNANILAN’a devrinden sonra da gerek İNANILAN/ALACAKLI gerekse BORÇLU müşteri temin etmeye çalışacak, müşteri temin ettiği takdirde, taşınmaz satışından elde edilecek paranın  BORÇLU’nün  borcu karşılığı ALACAKLI’ya depo edilmesi kaydıyla İNANILAN taşınmazı tapuda BORÇLU’nün gösterdiği diğer kişilere devir edecektir.
Bu işlemlerde İNANILAN’a yüklenebilecek tüm vergi ve sair yükümlülükler BORÇLU tarafından karşılanacaktır.
Bu şekildeki devirde, ALACAKLI’ya depo edilecek devir bedeli borcu tutarı olan ……………  TL.den az olamayacaktır.
Depo edilen tutar, BORÇLU’nün asıl borç sona erene kadar   teminat olarak ALACAKLI’ya rehinli sayılacak, rehin ALACAKLI tarafından kaldırılmadığı sürece devam edecektir.
6.
ALACAKLI, BORÇLU taşınmaza müşteri temin ederek satış yaptıramazsa ve/veya 3 ay içinde ALACAKLI, alacaklarını tahsil edemez ise ve/veya yapılan yasal işlemler sonucunda tahsil imkanının olmadığı anlaşılırsa; İNANILAN taşınmazı dilediği kişi ve kuruluşa satacak, elde edeceği tutarı da alacağına mahsup edecektir.
İNANILAN  yapacağı satışta  Emlak Komisyoncusu  kullanacak, satış bedeli işbu emlak eksperleri tarafından belirlenecektir.
Eksper tarafından belirlenen satış tutarı İNANILAN tarafından BORÇLU ve ALACAKLI’ya yukarıda yazılı olan adreslerine Noter aracılığı ile tebliğ edilecek, bu tebliğden ve/veya tebliğ edilmiş sayıldığı tarihten itibaren 2 iş günü içerisinde belirlenen bu fiattan daha iyi bir fiata müşteri temin edilip tapuda satış gerçekleştirilemez ise İNANILAN,  satışı dilediğine yapabilecektir. Ancak satış bedeli hiçbir şekilde eksperin belirlediği bedelin %....’sinin altında olmayacaktır. Taraflar bu konuda tüm itirazlarından peşinen feragat ile, yapılacak tüm masrafların satış bedelinden mahsup edileceği hususunda mutabık kalmışlardır.
7.
BORÇLU, devre konu taşınmaz üzerinde mülkiyeti kısıtlayan hiçbir yükümlülük olmadığını, üzerinde herhangi bir borç nedeniyle haciz, tedbir olmadığını beyan ile, kişisel ilişkilerinden ve/veya sair nedenlerle doğmuş ve veya doğacak borçlarından dolayı İNANILAN’nın taşınmazı devir yükümlülüğünün  tahdide uğraması halinde ve/veya gerek Medeni Yasa gerekse İcra İflas Yasası kapsamında tasarrufun iptaline ilişkin olarak yasal bir yaptırımla karşılaşması durumunda, bu tahdidi veya İNANILAN hakkında açılan davaya/davalara konu sorunları kesin olarak en geç bir ay içinde kaldıracağını, kaldıramadığı takdirde İNANILAN’ın hiçbir yükümlülük ve sorumluluğunun kalmayacağını, ALACAKLI’ya borcunu derhal ödeyeceğini ve ayrıca İNANILAN’ın bu yüzden uğradığı/uğrayacağı her türlü zarar/zararları ihtar/ihbar/yargı kararı gerekmeksizin zarar tarihinden itibaren gecikme faizleri ile birlikte tazmin edeceğini,bunların ALACAKLI tarafından tazmin edilmesi durumunda,yukarıda belirtilen şekilde aynen ALACAKLI’ya ödeyeceğini beyan, kabul ve taahhüt eder.
8.
Taraflar tebligat adreslerinin yukarıda yazılı olan adresleri olduğunu, bu adreslere gönderilmiş tebligatların tebellüğ alınmış olsun ya da olunmasın geçerli yasal tebligat sayılacağını, adres değişikliğinin Noter aracılığı ile değişiklikten itibaren bir iş günü içinde bildirileceğini kabul ve beyan ederler.
9.
İşbu İnanç sözleşmesinin uygulanmasında çıkacak uyuşmazlıklarda …………….l Mahkeme ve İcra daireleri yetkilidir.
10.
İşbu İnanç Sözleşmesi imza tarihinde yürürlüğe girmek üzere  imza edilmiş ve taraflara bir sureti verilmiştir.TARİH:

ALACAKLI                                 BORÇLU                                                    İNANILAN